Astrolog Meral Güven’in ifadesi ortaya çıktı: İlaç ve alkolün etkisiyle küfür ettim

“Fenerbahçe mucize bir şekilde şampiyon olacak” açıklamasının ardından Galatasaray’ın şampiyon olması üzerine sosyal medya hesaplarından küfürlü paylaşımlarda bulunan ve dün akşam (27 Mayıs Pazartesi) gözaltına alınan astrolog Meral Güven, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: İLAÇ VE ALKOLÜN ETKİSİYLE KÜFÜR ETTİM

Meral Güven’in ifadesi de ortaya çıktı.

DHA’nın aktardığına göre, Güven’in ifadesinde hesabının hacklendiğini belirttiği öğrenildi. Güven ifadesinde, “26.05.2024 tarihinde telefonuma çok sayıda küfürlü mesaj geldi. Sonrasında eski eşimin de olduğu bir whatsapp grubu kurdular. Buraya kafamı çıplak bedenlere yerleştirip fotoğrafları paylaştılar. Sonra eski eşim arayıp bu rezaletten sonra 14 yaşındaki çocuğumu benden alacağını söyledi. Çok panik yaptım. Panik atağım tuttu. İlaç aldım sonra da alkol aldım. Bu esnada, eski eşim ve bir sürü sosyal medya kullanıcısından tehdit mesajları aldım. Sonra sosyal medya hesabım hacklendi. Daha sonra ben de hesabımı geri aldım. Hesabımı aldıktan sonra paylaşımları gördüm. Küfürlü paylaşımlarımı genele yapmadım hesabımı hackleyen kişilere yönelik yaptım. Ancak videolarım kesildiği için insanlar sanki genele yapmışım gibi algıladı. Aldığım ilaç ve alkolün etkisiyle küfür ettim. Pişmanım” dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Savcılık tarafından yapılan soruşturmaya ilişkin yapılan açıklamada, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından, sosyal medya hesapları üzerinden çok kez paylaşılan ve Astrolog Meral Güven’in yapmış olduğu belirtilen, canlı video kaydında sarf edilen sözler ile ilgili olarak TCK’nın 216. maddesi kapsamında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan dolayı re’sen soruşturma başlatılmıştır” denilmişti.

Polisin adresinde gözaltına aldığı Güven, emniyete götürüldü.

6 SUÇ KAYDI VAR

Meral Güven’in, “tehdit ve hakaret”ten iki olmak üzere, “kişilerin huzur ve sükununu bozma”, “kasten yaralama”, “kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde satın alma, kabul etme veya bulundurma” ile “taksirle yaralama” suçlarından toplam 6 kaydı olduğu belirlendi.

‘BANA İFTİRA ATTINIZ, PİŞMANIM’

Meral Güven gözaltına alınmadan önce yaptığı son açıklamada ise kendisine iftira atıldığını ve itibar suikastına uğradığını savunarak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kamuoyuna duyuru;

Şahsım adına ilk ve son açıklamadır.

Kendi şahsi yapmadığım paylaşımlar yüzünden üzerime iftira attınız. Benim adıma açılan fake hesaplar ile itibar suikasti yaptınız. Yetmedi ölmüş çocuğuma, 7 sülaleme ağza alınmayacak hakaretler ettiniz.

Yetmedi 80 yaşındaki bunak çıktı spor programında bana neler dedi. Dayanacak sabrım kalmadı. Dün gece yaşanan şahsım adına küfürlü canlı yayınım siz Fenerbahçe taraftarı yüzünden, beni doldurmanız yüzünden oldu. Pişmanım.

Bu saatten sonra adıma açılan her türlü fake hesabın her türlü itibar suikastine adalet karşısında cevap vereceğim. Avukatım Prof. Halil Durmuş ile iş birliği yapmaktayım.”

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx