Bursa’da Tarihi Arkeopark ve İpek Fabrikası Projeleri

Bursa’da Tarihi Muradiye Mahallesi ve Hisar Arkeopark Turizme Açılıyor

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde Hisar Bölgesi’nde yapımı devam eden arkeoparkın yaz aylarında açılışı planlanırken, Osmangazi Belediyesince kamulaştırılan Muradiye Mahallesi’ndeki tarihi ipek fabrikası da turizme kazandırılacak.

Şehrin en eski 5 mahallesinin yer aldığı Hisar Bölgesi’ni canlandırmak ve turizme kazandırmak amacıyla Osmangazi Belediyesince çeşitli projeler hayata geçirildi. Kentin önemli tarihi noktalarından biri olarak kabul edilen, Roma, Bizans ve Osmanlı medeniyetlerinin izlerini taşıyan 3 bin yıllık mozaiklerin bulunduğu Hisar Arkeopark’ta konaklama tesisi, kafeterya, müze ile gösteri alanları da yer alacak.

Yaz mevsimiyle turistlerce ziyaret edilebilecek arkeoparkın yanı sıra Muradiye Mahallesi’nde yer alan ve kamulaştırılan Turgut Yılmazipek İpek Fabrikası’nın bulunduğu yaklaşık 10 dönümlük alanda sergi ve konser salonları, gastronomi ve kültürel etkinliklerinin düzenlenebileceği bölümler için çalışmalar başlayacak. Osmangazi ilçesinde tarihi, kültürel ve ekonomik anlamda değer katacak bu projelerle bölgedeki tarihi yapılar gün yüzüne çıkartılarak, kente gelen turistlerin konaklama süresinin artırılması hedefleniyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, tarihi ipek fabrikasının tarihinin ve öneminin altını çizerek, buranın turizme kazandırılması için planladıkları faaliyetleri anlattı.

Hisar Arkeopark’ın Açılışı ve Tarihi Muradiye Mahallesi

Aydın, Hisar Bölgesi’nde bulunan ve Mollagürani Mahallesi’nde ortaya çıkarılan Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait kalıntılar ile taşınır ve taşınmaz eserlerin sergileneceği Hisar Arkeopark’ın yaz aylarında açılışını yapmayı planladıklarını dile getirdi. Arkeoparkta 3 bin yıllık mozaikler ve tarihi eserler sergilenecek.

Arkeoparkın yanı sıra Muradiye Mahallesi’nde bulunan Turgut Yılmazipek İpek Fabrikası’nın da turizme kazandırılması için çalışmaların başladığını belirten Aydın, burasının önemine değindi. Tarihi binaların restore edilerek turizme kazandırılmasıyla Bursa’nın tarihi ve kültürel değerlerinin daha geniş kitlelere ulaşması hedefleniyor.

Related Posts

Şimşek’ten 41 milyar dolarlık borç planı: Türkiye’nin geleceği proje finansmanına emanet

Bakan Şimşek, 6 uluslararası finans kuruluşuyla yapılan anlaşmalarla Türkiye’ye 41 milyar dolarlık uzun vadeli proje finansmanı sağlanacağını açıkladı. Kaynaklar, altyapı ve dönüşüm projelerinde kullanılacak.

Kurban Bayramı öncesi denetim: Hayvan nakillerine yeni kurallar geldi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesi hayvan ve hayvansal ürünlerin nakil süreçlerini daha etkin izlemek için yönetmelikte değişikliğe gitti. Artık veteriner kontrolü zorunlu, rapor süresi ise 5 günden 3 güne indirildi.

Tarım Bakanlığı sahtekar 8 sucuk markasını daha ifşa etti!

Tarım ve Orman Bakanlığı, yayınladığı ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesinde güncellemeye gitti. 25 Nisan tarihli listede 8 sucuk markasının ürünlerinde hile yaptığı paylaşılırken, söz konusu firmaların önemli bölümünün market ve şarküterilerde satışa sunulduğu ortaya çıktı.

Hatay’da ihraç edilecek soğanlardan numune alındı

Hatay Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kentte üretilip yurt dışına ihraç edilecek soğanlardan numune alım işlemi gerçekleştirdi.

DASK hakkında merak edilenler! 13 soruda deprem sigortası…

Türkiye’de Zorunlu Deprem Sigortası DASK uygulaması var. Ancak ülkedeki 20 milyon 32 bin konutun 11 milyon 272 bin 952’si sigortalı. Poliçenin her yıl yenilenmesi gerekiyor ancak yarıya yakını yenilenmiyor.

THY: Yeni tavan fiyatı 2850 TL olarak belirledik

Türk Hava Yolları (THY) 30 Nisan’a kadar yurt içi uçuşlarda tek yön ve aktarmasız bilet tavan fiyatını 2850 TL olarak açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir