En Düşük Emekli Maaşında Erdoğan Kararını Verdi!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yapılan yüzde 24,73’lük zam, kök maaşlara uygulandığı için birçok emeklinin yüzünü güldürmedi. Özellikle kök aylığı 7 bin 829 TL ve altında olan yaklaşık 1,6 milyon emekli, temmuz ayında zam göremedi.

RAPOR ERDOĞAN’A SUNULDU

AKP’li kurmaylar en düşük emekli maaşında zam formüllerini ve alternatiflerini bir rapor haline getirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu.

Erdoğan ise dün kararını verdi. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler ise bugün Vergi Paketi’nin detayları ile en düşük emekli maaşına yapılacak zammı açıklayacak.

Ekonomim’den Besti Karalar’ın haberine göre, Erdoğan’a sunulan raporda; en düşük emekli maaşı alanlara; bin 500, 2 bin ve 2 bin 500 TL zam yapılmasının bütçeye yükü kalem kalem anlatıldı.

Yapılacak zammın ise Hazine’den karşılanacağı belirtiliyor. SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı için masadaki ilk seçenek 11 bin 500 TL.

EN GÜÇLÜ İHTİMAL

En düşük emekli maaşının 12 bin TL olması en güçlü ihtimal olarak görülüyor. Bu durumda, aylık bütçeye yaklaşık 3 milyar TL ek yük getirecek. Ancak, 12.500 TL gibi daha yüksek bir rakamın da gündeme geldiği belirtiliyor. Bu durumda ise bütçeye olan yük daha da artacak.

En düşük emekli maaşının 12.500 TL olması seçeneklerden birisi.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir