Erdoğan kötü haberi verdi: Bu yaz iki katı fiyata satılacaklar

Zirai Don Felaketi Tarımı Vurdu: Meyve Fiyatları Artabilir!

Mart ve nisan aylarında Türkiye’de yaşanan zirai don felaketi, ülkenin önemli tarım bölgelerinde çiftçiler için büyük kayıplara neden oldu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, zirai don olayının ardından 16 ürün grubunda önemli kayıpların yaşandığını belirtirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü konuşmasında oluşabilecek sıkıntıları kabul etti.

Erdoğan, ”Özellikle belli ürün gruplarında bu sene sıkıntı yaşayacağımız anlaşılıyor.” diyerek meyve rekoltesinde sıkıntı yaşanabilecek ürünler arasında kayısı, üzüm, elma, şeftali ve nektarinin olduğunu vurguladı.

Buğday Fiyatları İkiye Katlanabilir!

Zirai don felaketinin ardından halciler ve Ziraat Odası başkanları, fiyatlarının yükseleceğini belirttikleri ürünleri sıraladı. Kayısı, üzüm, kiraz, armut, elma, ayva, limon, badem, fındık, ceviz, nektarin, şeftali, portakal, mandalina, erik ve fıstık gibi ürünlerin fiyatlarında artış bekleniyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer şunları söyledi:

  • Mersin Halciler Derneği Başkanı Şefik Kaya: Tüketicilerin daha yüksek fiyatlarla karşılaşabileceğini ifade etti.
  • Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz: Toroslarda sağlam bahçelerin kalmadığını belirtti, meyve eksikliğine dikkat çekti.
  • Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökçe: Meyve fiyatlarının yükseleceğini ve çiçeklerden mahrum kalındığına dikkat çekti.
  • Batı Akdeniz İhracatçı Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu: Meyve üretim merkezi Isparta’da ciddi sorunlar olduğunu açıkladı.

Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıdoğan, gül üretiminde yüzde 50, elma, kiraz ve diğer meyvelerde yüzde 20-30 ürün kaybı yaşandığını belirtirken; Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan, şeftali, nektarin ve erik gibi meyvelerde yüzde 70’lere varan ürün kaybı yaşandığını ifade etti.

Altıntar Tarım A.Ş’nin sahibi Osman Bahçe ise ülke genelinde meyve bahçelerinden aldıkları bilgilere göre, sert çekirdekli meyveler ile kayısı ve kiraz gibi ürünlerde ciddi kayıplar yaşandığını ve erken ekilen şeker pancarında da önemli bir zararın olduğunu belirtti.

Related Posts

İstanbul’un enflasyonu belli oldu

İstanbul’un enflasyonu belli oldu

Üretici ile market arasındaki makas açıldı: Aradaki yüzde 600’ü buldu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, haziranda markette 38 ürünün 26’sında fiyat artışı, 12’sinde ise fiyat azalışı görüldüğünü bildirdi. Haziranda üretici ve market arasındaki fiyat farkının yüzde 600 ile en fazla karpuzda görüldü

Brent petrolün varili 66,56 dolardan işlem görüyor

Brent petrolün varili 66,56 dolardan işlem görüyor

Ticaret Bakanlığı’ndan ağır ceza! 289 işletmeye 114.7 milyon TL

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kurulun fahiş fiyat artışlarıyla mücadelede etkin ve kararlı duruşunu sürdürdüğü belirtildi. Kurulun, 42. toplantısını 25 Haziran’da gerçekleştirdiği bildirilen açıklamada, “Toplantıda alınan kararlar çerçevesinde …

Altın almak için en doğru saat açıklandı! Fiyatlar bu zaman diliminde düşüyor

Altın alımında doğru gün kadar doğru saat de büyük önem taşıyor. Uzmanlara göre, özellikle sabah saatleri fiyatların daha düşük ve istikrarlı seyrettiği dönemler olarak öne çıkıyor. Gün içindeki dalgalanmaları takip etmeyen yatırımcılar ise zarar etme riskiyle karşı karşıya kalabiliyor.

Güven endeksi, reel kesim, perakende ve inşaatta düştü

Güven endeksi, reel kesim, perakende ve inşaatta düştü