GAP Eylem Planı ile Turizm Hedefleri

GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Yerli ve Yabancı Turistlerin Konaklama Sürelerini Uzatmayı Hedefliyor

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ), yeni “GAP Eylem Planı” ile yerli ve yabancı turistlerin bölge kentlerindeki konaklama sürelerini artırmayı amaçlıyor.

Hasan Maral, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı, bölgede sulama, enerji, tarım ve turizm gibi yaklaşık 300 sektöre destek verdiklerini belirtti. Maral, bölgenin köklü tarihi, doğal zenginlikleri ve inanç turizmi potansiyeliyle her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yaptığını dile getirdi.

2024-2028 dönemini kapsayan yeni GAP Eylem Planı’nın turizmin önemli bir parçası olacağını vurgulayan Maral, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Göbeklitepe, Balıklıgöl, Nemrut Dağı, Diyarbakır Kalesi, Hevsel Bahçeleri, Halfeti, Hasankeyf, Botan Vadisi ve Cudi Dağı gibi önemli yerlerde geçirilen vaktin uzatılmasını hedeflediklerini söyledi.

Maral, bölgenin turizm potansiyelinin dünya standartlarında olduğunu belirterek, bölge illerinin turizm potansiyelinin ziyaretçilerin ilgisine sunulduğunu ifade etti.

“Turizm Bölgenin Kalkınmasında İtici Güç”

Bölgenin gelecek vizyonunda turizmin önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Maral, “Turizm, bölgenin kalkınması için önemli bir faktördür. Bölge, son zamanlarda birçok turisti kendine çekiyor. Ancak geceleme süreleri düşük olduğundan, konaklama imkanlarını artırarak turist çekmeyi hedefliyoruz” dedi.

Maral, bölgenin turizm alt yapısını geliştirme ve ulusal/uluslararası alanda tanıtma çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Related Posts

Şimşek’ten 41 milyar dolarlık borç planı: Türkiye’nin geleceği proje finansmanına emanet

Bakan Şimşek, 6 uluslararası finans kuruluşuyla yapılan anlaşmalarla Türkiye’ye 41 milyar dolarlık uzun vadeli proje finansmanı sağlanacağını açıkladı. Kaynaklar, altyapı ve dönüşüm projelerinde kullanılacak.

Kurban Bayramı öncesi denetim: Hayvan nakillerine yeni kurallar geldi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesi hayvan ve hayvansal ürünlerin nakil süreçlerini daha etkin izlemek için yönetmelikte değişikliğe gitti. Artık veteriner kontrolü zorunlu, rapor süresi ise 5 günden 3 güne indirildi.

Tarım Bakanlığı sahtekar 8 sucuk markasını daha ifşa etti!

Tarım ve Orman Bakanlığı, yayınladığı ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesinde güncellemeye gitti. 25 Nisan tarihli listede 8 sucuk markasının ürünlerinde hile yaptığı paylaşılırken, söz konusu firmaların önemli bölümünün market ve şarküterilerde satışa sunulduğu ortaya çıktı.

Hatay’da ihraç edilecek soğanlardan numune alındı

Hatay Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kentte üretilip yurt dışına ihraç edilecek soğanlardan numune alım işlemi gerçekleştirdi.

DASK hakkında merak edilenler! 13 soruda deprem sigortası…

Türkiye’de Zorunlu Deprem Sigortası DASK uygulaması var. Ancak ülkedeki 20 milyon 32 bin konutun 11 milyon 272 bin 952’si sigortalı. Poliçenin her yıl yenilenmesi gerekiyor ancak yarıya yakını yenilenmiyor.

THY: Yeni tavan fiyatı 2850 TL olarak belirledik

Türk Hava Yolları (THY) 30 Nisan’a kadar yurt içi uçuşlarda tek yön ve aktarmasız bilet tavan fiyatını 2850 TL olarak açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir