Konya Tarım Fuarı Rekor Kırdı

Konya Tarım Fuarı, 79 Ülkeden ve Türkiye’nin 81 İlinden Rekor Ziyaretçiyle Tamamlandı

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Tarım Fuarı’nın, 79 ülkeden ve Türkiye’nin 81 ilinden 251 bin 184 ziyaretçiyle rekor kırarak tarım sektörünün küresel buluşma noktası haline geldiğini belirtti. Fuarın Konya’nın marka değerini güçlendirdiğini vurgulayan Öztürk, tarım sektörünün kalbinin Konya’da attığını söyledi.

Tarım Sektörünün Nabzı Konya’da Attı

Konya Ticaret Odası Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen 21. Konya Tarım Fuarı, 79 farklı ülke ve Türkiye’nin 81 ilinden gelen ziyaretçileri ağırlayarak Türkiye’nin dört bir yanından sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Tarım ve tarım makineleri sektörlerinin en son teknolojilerinin sergilendiği fuar, 251 bin 184 kişiyi bir araya getirerek önemli bir başarıya imza attı.

Sektöre Katkı Sağlayan Dev Buluşma

Konya Tarım Fuarı, 20 ülkeden 436 yerli ve yabancı firmanın katılımıyla gerçekleşti. 100 bin metrekarelik sergi alanında düzenlenen fuar süresince yeni ürün lansmanları, iş birlikleri, teknolojik yenilikler ve yatırım fırsatları ön plandaydı. Yerli üreticilerin uluslararası pazarlara açılmasına destek olan fuar, sektördeki son gelişmeleri takip etmek isteyen profesyoneller için önemli bir platform sundu.

12 Ülkeden Tarım Bakanlıklarından Üst Düzey Katılım

Fuar, uluslararası alanda 12 farklı ülkeden tarım bakanı, bakan yardımcısı ve üst düzey bakanlık temsilcilerini ağırlayarak dikkat çekti. Konya Tarım Fuarı’nda gerçekleşen yüksek düzeyli ziyaretler, fuarın diplomatik ve sektörel etkisinin ne kadar geniş kapsamlı olduğunu gösterdi.

Öztürk: “Konya’nın Marka Değeri Güçlendi”

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, fuarın beş gün boyunca sağladığı ticaret ve iş birliği imkanlarıyla sektörde önemli bir canlılık sağladığını belirtti. Öztürk, fuarın Türkiye’nin en büyük tarım etkinliklerinden biri olması nedeniyle Konya’nın marka değerini güçlendirdiğini söyledi.

Related Posts

Piyasaların gözü TCMB’nin temmuz kararında: Beklenti ne yönde?

Piyasaların gözü TCMB’nin temmuz kararında: Beklenti ne yönde?

TÜİK en kolay iş bulunan ve en çok kazandıran meslekleri açıkladı

TÜİK verilerine göre 2024’te en yüksek istihdam oranı tıp, özel eğitim ve mühendislik alanlarında görüldü. Pilotaj bölümü mezunları ise en yüksek maaşı alırken, sağlık mezunları en kısa sürede iş bulabilen meslek kolu oldu.

Bu ülkenin yarısı kiracı: İşte tüm maaşını kiraya yatıranlar

Yaz mevsimiyle birlikte tayini çıkanlar, kontrat süreleri dolanlar ve evlerini değiştirmek isteyenler harekete geçti, binlerce hanede taşınma telaşı başladı.

Emeklilere Temmuz Zammı Mükafatı

SGK, emeklilerin Temmuz zammını 25 Temmuz’da hesaplarına yatıracak.

Küresel piyasalar haftaya karışık seyirle başladı

Küresel piyasalarda, ABD’de açıklanan makroekonomik verilerin ülke ekonomisinin gücünü koruduğuna işaret etmesine karşın, ABD ile diğer ülkeler arasındaki ticaret görüşmelerine ilişkin belirsizliklerin devam etmesiyle karışık bir seyir izleniyor.

Gıda sektöründe konkordato krizi: Furyaya bir Türk devi daha katıldı

Türkiye’nin köklü et ve gıda firmalarından Seret Et, 38 yıl sonra konkordato başvurusunda bulundu. Mahkeme başvuruyu kabul ederek 1 yıllık süre tanırken, Yusuf Et, Gülhanlar Güven Gıda ve Çiloğlu Gıda ile devam eden konkordato zinciri sektördeki krizi derinleştiriyor.