ÖZEL | Galatasaray Yardımcı Antrenörü İrfan Saraloğlu’ndan Mourinho sözleri: Bizi daha çok motive edecektir!

Okan Buruk ile birlikte üst üste 2. şampiyonluğa ulaşan Galatasaray yardımcı antrenörü İrfan Saraloğlu, Skorer’e özel açıklamalarda bulundu. Deneyimli antrenör şampiyonluk hikayesinden EURO 2024’e kadar birçok soruya içtenlikle cevap verdi.

‘DOĞRU YOLDAYSANIZ YOLU DEĞİŞTİRMEZSİNİZ’

İrfan Saraloğlu, Galatasaray’ın şampiyonluğunu şu sözlerle anlattı:

Yorucu bir sezon geçirdik. Geçen sezon Galatasaray’daki ilk yılımızda sadece Türkiye Kupası ve lig maçları vardı, Avrupa yoktu. Son yılımızda hem Avrupa’da hem Türkiye’de maçlarımızın olması, maç sayımızı epey yükseltti. Oyuncularımızın dinlenmeleri ve çalışmaları arasındaki dengeyi sağlamak çok kolay olmuyor yoğun maç temposunda. Rotasyon yapmaya çalışıyorsunuz ancak her oyuncu aynı düzeyde hazır olmuyor. Takımla çok fazla oynamakta bizim felsefemize pek uymuyor. Zaten antrenörlükte şu vardır. Eğer doğru yoldaysanız yolu değiştirmezsiniz. Yoğun ama başarılı bir sezondu. Futbolcularımızın ve tüm çalışanlarımızın çok ciddi bir desteği oldu. Bizler için kolay oldu çünkü çok yetenekli ve karakterli oyunculara sahibiz. Oyuncularımızın performansını yükseltmek için doğru planlamayla doğru antrenmanları da kattığımız zaman sonuç peşinden geldi.

‘İHTİYACI OLURSA HAZIR OLMALIYIZ’

Hocanın bize döndüğü an devreye girmemiz gerekiyor. ne zaman bize ihtiyacı olursa hazır olmamız gerekiyor, bilgi olarak da fiziksel olarak da. Maç oynanırken bizim analistlerimiz var. Oradan bilgiler alıyorum ben. Önümdeki ekrandan takip ediyorum. Hem orada gördüklerim hem yukarıdan gelen bilgileri harmanlayıp notlar tutuyorum. Golleri, kartları, oyun nasıl seyrediyor gibi birtakım parametrelere sahibiz. Bu ışıkta notlar alıyoruz. Hocanın neye ihtiyacı varsa ona cevap vermeye çalışıyoruz. Ekibimiz geniş. Herkesin çorbada bir tuzu var.

‘KÖTÜ POLİSİ BEN OYNUYORUM’

Takım içerisindeki dengeler hakkında başarılı antrenör şu sözleri dile getirdi:

Hocamız karakter olarak benden daha iyi, iyi polis. Zaman zaman kötü polisi ben oynuyorum. Tabii biz de kötü değil de futbolcularımıza yaş olarak yakın olmak isterdim ama tecrübe olarak onlarla kontak kurmam gereken noktalar oluyor. Hoca her zaman hocadır. Onun ekibi yapmalı birçok şeyi. Biz de bu anlamda hocamıza destek vermeye çalışıyoruz. Her şey Galatasaray’ın başarısı ve taraftarın mutluluğu için. Kötü polis yok biz de. Hepimiz iyi insanlarız. Saygı ve sevgi çerçevesinde anlatabildiğimiz için oyuncularımıza, kötü polis olmamıza gerek kalmıyor.

‘FUTBOLCULARLA ŞU ANA KADAR SIKINTI YAŞAMADIK’

Futbolcularımızla şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadık. Tabii ki bazı reaksiyonlar oluyor. Futbolcu oynamadığı zaman mutlaka üzülür, oyundan çıktığında üzülür. Ancak şunu söyleyeyim. Bazı şeyleri görmemeniz gerekiyor. Gözünüz açık olsa dahi futbolcuya hissettirmemeniz gerekiyor. Her şeyin ölçüsü var. Ölçüyü taşmadığı sürece futbolcularımızın reaksiyonlarını kendi içimizde tutabiliyoruz. Sevgi ve saygıyla karşılayabiliyoruz.

‘HEDEFLERİMİZDEN BİR TANESİ MİLLİ TAKIM’

İrfan Saraloğlu, ‘Farklı bir kariyer planınız var mı?’ sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

Sevgili Okan hocamızla biz Elazığ’da başladık. Başlarken hedeflerimizden biri Galatasaray’da antrenör olmaktı. Önümüzde milli takım ve Avrupa var şu an ulaşabileceğimiz noktalar. En önemli noktadayız şu an Galatasaray’da görev yaparak. Burada süreklilik çok önemli. Ancak şartların değişiminde ne olabilir diye düşündüğünüzde Avrupa’da bir takım çalıştırmak Türk antrenörleri için önemli. Daha değerli diyebileceğimiz şu an başında bir hoca var tabii ki dilim dönmüyor ama Milli Takım’da görev almak hedeflerimizden, beklentilerimizden bir tanesi. Ulusal takımda çalışmak bu işin en önemli seviyesi. İnşallah orada da görev yaparız.

Teknik direktörlük ve yardımcı antrenörlük çok başka bir şey. Ben bu kulvarda ilerlemeyi hedefledim. 2.adam olarak yani. Hepimizin işleri ayrı yani. Bir halkada birleşiyoruz. Her yardımcı antrenör başarılı bir teknik direktör olabilir diye bir şey yok. Deneyen arkadaşlarımız var ancak ben böyle bir şey düşünmedim. Şimdiye kadar çok teklif edildi. Biz sayın Buruk ile ilk konuşmamızda sonuna kadar beraber olalım kararımız var. Değişen hiçbir şey yok. Birbirimizi seviyor ve saygı duyuyoruz. Bir sıkıntımız yok. Olmamasını da diliyorum.

‘HEDEF 5. YILDIZ’

Galatasaray’ın yeni sezon hedefleri ile ilgili olarak Saraloğlu, “Öncelikli hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ne katılmak. Play-off oynuyoruz. Play-off’a kadar takımın oluşturulması, revize edilmesi gereken pozisyonlarımız var. Gitmek, kalmak, gelmek isteyen gibi takımın hazırlanması için uğraşacağız. Lig hedefimiz tabii ki 5. yıldızı takmak. Kupada başarılı olmak. Daha öncesinde 3 Ağustos’ta Süper Kupa var. Rakibimiz Beşiktaş. Hedefimiz tüm kupaları almak tabii ki. Şampiyonlar Ligi’nde de tabii ki hedefimiz birinci olmak ama realist olmak lazım. Şu an iyi bir derece elde edip grubu geçmek hedeflerimizden bir tanesi.” şeklinde konuştu.

‘MOURİNHO İNŞALLAH BİZE KATKIDA BULUNUR’

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Mourinho hakkında ise başarılı antrenör şu sözlerle görüşlerini paylaştı:

İyi oldu. Beni çok mutlu etti. Değer verilmeyen lig değerimizin ne değerde olduğunu görmüş oluruz bu şekilde. Mourinho dünyanın ve Avrupa’nın sayılı antrenörlerinden bir tanesi hepimizin bildiği gibi. Tercih etmesinin nedeni sadece ekonomik olmamalı, değildir. Son yıllarda şampiyonluk sayısı biraz düşük, şampiyon olmak istiyordur. Bizim lig değerimizi arttıracak. Aslında değerden ötesi Avrupa’nın bize bakışı biraz daha yoğunlaşacak. Bu da biz Türkler ve Türk antrenörler için çok önemli. Daha yakından onu takip etmiş olacağız. Bizim için iyi. Bizi etkileyen bir unsur olacağını düşünmüyorum. Biz kendi yolumuzda devam edeceğiz. Önce tabii ki Türk antrenörlerin görev alması dileğim ama keşke diğer kulüpler de kaliteli antrenör sayısı artsa. Çok da mutlu oldum. Bizi motive edecektir. Geçen sene Fenerbahçe peşimizden bizi yukarı doğru itmiş oldu. Onlar da başarılı bir sezon geçirdiler. Mourinho’da inşallah bize katkıda bulunur, bizi daha iyi motive eder.

Şampiyonluk yarışındaki takımların artmasını beklediğini söyleyen Saraloğlu, “Beklentim şampiyonluğu kovalayan takımların artacağı yönünde. Galatasaray ve Fenerbahçe dominant gözüküyor. Beşiktaş yeni, hırslı ve dinamik bir antrenörle başlayacak. Transfere önem veriyorlar ve iyi bir kadro yapacaklarına inanıyorum. Trabzonspor her zaman Trabzonspor’dur. Başakşehir’de sonradan toparladı. Bu saydığım takımlardan yukarıda mücadele etmelerini bekliyorum.” şeklinde konuştu.

MİLLİ TAKIM YORUMU

EURO 2024’te mücadele eden Milli Takımı da değerlendiren İrfan Saraloğlu, “Aslında iyi başladık. Kendi kulüplerinde az şans alan genç yeteneklerimizi Milli Takım hocamız oynatarak çok doğru bir iş yaptı. Fakat kendi doğrusunu değiştirmek zorunda kaldı. Burada bir sıkıntı oldu 2.maç için ve rakipte çok güçlüydü. Aslında S.O.S veren birkaç oyuncu vardı. Orada değişiklik yapacağına formda olan oyuncular üstünde değişiklik yapma gereği gördü. Milli Takımımız’dan da bu jenerasyonun bu turnuvada ya da gelecek Dünya Kupası elemelerinde çok başarılı olacağını düşünüyorum. Çünkü iyi bir jenerasyon. İyi oyuncularımız var. Genç ve az oynayan oyuncu biraz daha tecrübe kazanırsa derece yapacak bir kadromuz var. Ancak bu şampiyonada neden olmasın? Bir çeyrek final bekliyorum. Yarı final bizim için çok çok iyi olur.” dedi.

‘ORADA ÇALIŞMAK İÇİN ADAYIZ’

Saraloğlu Milli Takım hakkındaki açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

Milli Takım Türk insanı için çok değer taşıyor. En önemli gurur kaynaklarımızdan biri. Yıllar öncesine gidersek o coşkuyu bize yaşatacak olan yine bu jenerasyon. Çok fazla karamsar olmamak lazım. Oyunculara ve teknik ekibe destek olmamız lazım. Türk olmamasına rağmen Türk için çalışan insanlara saygı duymamız lazım. Bu iş sadece ekonomik değil. Kazanma duygusu onda da var. Çok sert dönüşler ve eleştiriler yapıyoruz. Ancak orada olmak kolay bir şey değil. Maç kaybettiğiniz zaman ne yapacağınızı şaşırırsınız. Dışarıdan konuşmak kolay ama Türk insanı için çalışan bir ekip var orada. Yabancıymış diye düşünmemek lazım. Ben Türk olarak adayım, ekip olarak tabii bireysel olarak değil. Orada çalışmak için hepimiz adayız. Ancak orada varsa bir insan tabii ki aday değiliz. Gördüğümüz doğruları söyleyebiliriz. Benim görmek istediğim şey, takımı bu kadar değişime uğratacaksa biraz daha farklı olabilirdi. İyi ve doğru olan oyuncuyla değil de hata yapan oyuncuyla değişime açığım ben. Doğrunu bozma derim ben. Eleştiri bu kadar olabilir.

EURO 2024 FAVORİSİ VE ARDA GÜLER

Son olarak EURO 2024 favorisini de açıklayan başarılı çalıştırıcı, Arda Güler hakkında da görüşlerini şu sözlerle dile getirdi:

Favorim Almanya. Fransa ve İngiltere. Sürpriz olarak Türkiye veya İsviçre olabilir. Şu ana kadar beni etkileyen oyuncu Arda Güler oldu. Onun oyununu beğendim. Gelişmiş gördüm onu fiziksel olarak da. Genç olarak düşünülmemesi gereken yaşta artık. Fenerbahçe’deyken çocuktur gençtir, Madrid’e gitti çocuktur gençtir, Milli Takım’a geldi çocuktur gençtir ne zaman 30 yaşına gelince mi olgunlaşacak? 18 yaşında iyiyse oynayacak. Önemli olan yetenekli oyuncu. Yerinde daha iyi biri olsa tamam. Yok ama. Arda’ya ihtiyacımız var. Kalite ve kalibre olarak yeterli seviyede. Sert koşuları var. Onu oynatırsak kazanabiliriz. Az oynarsa öz güvenini kaybeder. Hiç sıkıntı yok. Koy oynasın! Kötü ise çıkartırsın. Cesur olmak lazım. Çalım atıyor, şut atıyor, savunma yapıyor. Çok rahatlıkla ilk 11 oynayacak bir oyuncu. 2 senedir öyleydi zaten.

KAMERAMAN: ERDEM GÜNAYI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx